Araç muayenesinde neler önemli?
Araç muayenesinden önce bilmeniz gerekenler: Bu muayene aracın motorunu, farlarını, frenlerini, egzoz sistemini ve lastiklerini kontrol etmeyi gerektirir. Ayrıca sigorta belgesi ve ehliyet göstermeniz istenecektir. Aracın geçerli bir kaydı olmalı ve iyi durumda olmalıdır.
Araç muayeneye giderken nelere dikkat edilmeli?
Muayene öncesinde sürücünün, aracın vergi ve ceza borçlarını (varsa) ödemesi, trafik sigortasını yaptırması, egzoz gazı analiz belgesi alması ve sürecin sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için araçta bulunması gereken ekipmanları tamamlaması gerekiyor.
Araç muayenede ne istiyorlar?
Araç muayenesi için gerekli belgeler şu şekilde sıralanmaktadır: T.C. Kimlik kartı (Nüfus Cüzdanı), ehliyet veya pasaport. Araç tescil belgesi (trafik tescil belgesi). Zorunlu trafik sigortası. Emisyon ölçüm test kartı. LPG’li araçlar için kaçak raporu. Diğer öğeler…
Araç muayenesinden neler geçmez?
Araç muayenesinde neler yer almaz?Araç tanıtım süreci.Fren sistemi kontrolüDireksiyon, direksiyon sistemi kontrolüGörsel fonksiyonlar.Lambalar, reflektörler, elektrik donanımı, aydınlatma sistemi kontrolü.Jant ve lastiklerin muayenesi, süspansiyon sistemi.Şasi ve şasi bağlantılarıDaha fazla öğe… .
2024 Araç Muayene Ücreti Ne Kadar?
Araç muayene fiyat listesi2024 yılı güncel araç muayene fiyat listesiTraktör (römorklu, römorksuz), motosiklet ve motorsiklet927,60 TLOtomobil, minibüs, kamyonet, özel araç, arazi aracı, römork ve yarı römork1,821,60 TLOtobüs, kamyon, çekici ve tanker2.
Ağır kusurlar nelerdir?
Diğer parçalardaki ciddi arızalar: 1. Emniyet kemeri çalışmıyor ve standartlara uymuyor. 2. Yakıt deposu değiştirilirken sürtünme ve ses. 5. Egzoz sistemi standartlara uymuyor. Araç rengi tescile uymuyor.
TÜVTÜRK’ün neler ağır kusur?
Fren ve görsel muayenede ciddi arızalar şunlardır: ABS sisteminin çalışmaması, el freninin çalışmaması, fren diskleri ve fren balatalarının aşınma sınırına ulaşması, yağ eksilmesi, frenlerin çalışmaması, fren disklerinde ve fren balatalarında çatlaklar, sağ ve sol tekerleklerde fren farkının %30 veya üzeri olması.
Muayene tekrarında neye bakılır?
Ciddi kusurlar, aracın güvenli çalışmasını önemli ölçüde etkileyen ve acil onarım gerektiren kusurlardır. Aracınızda muayene sırasında ciddi kusurlar varsa, 30 gün içinde tekrar muayene ettirmeniz gerekir. Takip muayenesi yalnızca ilk muayene sırasında belirlenen ciddi kusurları inceleyecektir.
Muayenede ilk yardım çantası ağır kusur mu?
Araç muayenesinde ilk yardım çantası yoksa bu “küçük kusur”tur. Yangın söndürücü ve reflektörün olmaması da “küçük kusur”tur. Ancak, ilk yardım çantasının araç için olmazsa olmaz olduğu unutulmamalıdır.
Yangın tüpü yoksa muayeneden geçer mi?
Yangın söndürme cihazı olmayan araçlar artık hafif kusurlu araçlar olarak kabul ediliyor ve bu nedenle testi geçme şansları var. Yangın söndürme cihazları özellikle araçlarda hayati önem taşıyor. Bu tüpler sayesinde insanlar olası bir yangın durumunda araçlarını söndürme fırsatına sahip oluyorlar.
Muayenede kaç defa kalma hakkı var?
Tekrar muayene, muayenenin yapıldığı gün veya muayene tarihinden itibaren bir ay içinde muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır.”23.01.2021
Muayenede hafif kusur nelerdir?
Araç muayenesinde dikkate alınan ufak kusurlar şunlardır: Daimi fren güçlendiricisi.
Ön park lambası ağır kusur mu?
Park ışıklarının yakılmaması araç muayenesi sırasında büyük bir kusur olarak kabul edilir, bu nedenle park ışıklarından herhangi biri yakılmamışsa aracınız muayeneden geçemeyecektir. Muayeneden geçmek için park ışıklarının düzgün çalışması gerekir.
Araç muayenesinden önce neler yapılmalı?
Öncelikle aracınızın geçerli bir sigortası ve tescili olduğundan emin olun, her ikisini de kontrol noktasına vardığınızda göstermeniz gerekecektir. Ayrıca aracınızın farları, arka lambaları ve göstergeleri de dahil olmak üzere tüm ışıklarını kontrol etmelisiniz.
Ön cam filmi ağır kusur mu?
Aracınızdaki cam filmi seviyesi ne olursa olsun, araç muayenesinde küçük bir kusur olarak değerlendirilecektir.
TÜVTÜRK muayeneye giderken ne gerekli?
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı gösteren kimlik kartı, pasaport veya ehliyet gibi belgelerden birine sahip olmanız gerekir. Mevcut takvim ayında istasyona getirdiğiniz ilk iki aracı başka bir belge olmadan muayene ettirebilirsiniz.
Araç muayenesinde hafif kusurlar neler?
Araç muayenesinde dikkate alınan ufak kusurlar şunlardır: Daimi fren güçlendiricisi.
Muayene tekrarında neye bakılır?
Ciddi kusurlar, aracın güvenli çalışmasını önemli ölçüde etkileyen ve acil onarım gerektiren kusurlardır. Aracınızda muayene sırasında ciddi kusurlar varsa, 30 gün içinde tekrar muayene ettirmeniz gerekir. Takip muayenesi yalnızca ilk muayene sırasında belirlenen ciddi kusurları inceleyecektir.
Araç tespit muayenesinde nelere bakılır?
Tanıma: Araç üzerine logo kazıma, Araç üzerindeki logoyu kaldırma, Şasi numarasını tespit etme, Motor numarasını tespit etme, Servis araçlarına kemer takma, Servis araçlarından kemer çıkarma, Taksimetre takma, Özel aracı ticari araca dönüştürme, Daha fazla makale…